FinansWatch

Debutant vinder vækstpris for storbanker

For første gang er det Saxo Bank, som løber med prisen for Årets Finansvirksomhed på vækstområdet. Kundemidlerne er vokset med mere end 350 pct. over fem år.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Saxo Bank vinder prisen som Årets Bank blandt de største banker i vækstkategorien. Banken er blevet kåret til Årets Finansvirksomhed, som bliver uddelt af FinansWatch i samarbejde med EY.

Saxo Bank opnåede sidste år en vækst i driftsresultatet på 65 pct., og over en femårig periode er der tale om en vækst på 47 pct. Det har også betydet, at kundemidlerne er vokset med 24 pct. i 2020 og på 352 pct. over de sidste fem år.

"Vi er i Saxo Bank rigtig glade for at stå her i dag. En stor tak til vores kunder og til alle mine kolleger," sagde Saxo Banks nordiske chef, Johannes Rovsing ved prisuddelingen.

Generelt ser EY i årets analyse, at indlånet er vokset kraftigt over de senere år, men at bankerne har svært ved at få det kraftigt stigende indlån til også at give stigende udlån.

"Siden 2016 er tallet på den anden side af 500 mia. kr., der er kommet ind i ekstra indlån, og det er en stigning på mere end 33 pct. Så indlånet er voldsomt på vej opad, og generelt set har man svært ved at få det til at vækste udlånet. Det påvirker regnskaberne," sagde Thomas Hjortkjær Petersen fra EY Financial Services på konferencen.

Saxo Bank selv fortæller, man har lyttet til kunderne for at skabe vækst.

"Vi har lyttet til kunderne for at finde ud af, hvad de efterspørger. Og en af de ting, de har efterspurgt, er transparens. De vil gerne vide, hvad de får for pengene, så det har vi sat fokus på," siger Johannes Rovsing.

Han fortæller, at Saxo Bank også har oplevet medvind på grund af corona-pandemien.

"vi har helt klart set en effekt af coronakrisen, fordi der har været flere kunder, som har haft bedre tid til at se på deres egne penge, end når de har været i hamsterhjulpet. Så der har været en periode, hvor folk har haft tid til at se på deres privatøkonomiske forhold, og det har vi også haft glæde af i banken," siger han.

 

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs