FinansWatch

Ny Lopi-formand vil bidrage med erfaring og indsigt

John Christiansen, adm. direktør i Lån & Spar, blev torsdag valgt som ny bestyrelsesformand i foreningen Lokale Pengeinstitutter. Han vil arbejde videre på det fundament, som den nu tidligere formand Claus E. Petersen har støbt, siger han.

John Christiansen er ny formand i Lopi. | Foto: PR/Lån & Spar

Torsdag blev John Christiansen valgt som ny formand for interesseorganisationen Lokale Pengeinstitutter (Lopi) på foreningens generalforsamling.

Dermed afløser Lån & Spar-direktøren Claus E. Petersen, der har siddet i formandsstolen i 10 år.

"Jeg er glad for, at man har vist mig den tillid. Det er nogle store sko, jeg skal udfylde. Claus Petersen har gjort det vanvittigt godt," siger John Christiansen til FinansWatch.

Den nye formand har været en del af Lopis bestyrelse siden 2009, og siden 2012 har han været næstformand.

Derfor sætter han sig for bordenden med en god fornemmelse for bredden i Lopi, der tæller i alt 49 lokalbanker, sparekasser og andelskasser, siger han.

"Jeg har været med gennem lang tid. Jeg har god erfaring og indsigt i, hvordan man driver en god forretning som lokalt pengeinstitut. Jeg har fornemmelse for, hvad der betyder noget, hvad der rører sig, og hvor vi skal være opmærksomme,” siger John Christiansen.

"Claus (E. Petersen, red.) og jeg har haft et godt og tæt samarbejde gennem mange år. Det fundament vil jeg arbejde videre ud fra."

Lån & Spar er en børsnoteret bank med mere end 50 fagforeninger i sin ejerkreds.

Adspurgt om det indgående kendskab i fagforeningsmiljøet vil give ham en fordel, når han fremover skal repræsentere Lopi i mødet med politikerne, lyder svaret:

"Jeg har en god dialog med politikere i forvejen. Om det er en fordel, kan jeg ikke svare på. Men jeg vil fortsat benytte mig af de kontakter, jeg har."

Vagn Hansen, adm. direktør i Sparekassen Vendsyssel, blev på generalforsamlingen valgt som ny næstformand. Claus E. Petersen fortsætter i bestyrelsen.

Lopi får ny formand 

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs