FinansWatch

Konkurrencerådet blåstempler bankers fælles fodslag om negative renter

Det er ikke ensbetydende med en overtrædelse af konkurrencereglerne, at banker følges pænt ad i fastsættelsen af negative renter, lyder det fra Konkurrencerådet.

Konkurrencerådet henviser bl.a. til renteniveauet hos Nationalbanken i vurderingen af bankers negative renter. | Foto: Finn Frandsen

Bare fordi banker har nogenlunde identiske indlånsrenter og tærskler for, hvornår der skal betales negative renter, betyder det ikke, at der er ugler i mosen. Sådan lyder det fra Konkurrencerådet.

Rådet peger bl.a. på, at de negative indlånsrenter kan ses som et udtryk for, at "negative pengepolitiske renter transmitteres gennem banksektoren", med henvisning til Nationalbankens negative renter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs