FinansWatch

Danske Bank vil forsvare sig mod erstatningskrav

"Banken har til hensigt at forsvare sig mod disse krav. Tidspunktet for afslutningen af sådanne retssager og deres udfald er usikkert," lyder det i en pressemeddelese fra banken.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292

Den amerikanske stat har anlagt et civilt søgsmål mod Danske Bank med krav om erstatning i forbindelse med hvidvasksagen, skrev dagbladet Børsen tidligere tirsdag.

Danske Bank afviser dog kravet i en kommentar.

"Banken har til hensigt at forsvare sig mod disse krav. Tidspunktet for afslutningen af sådanne retssager og deres udfald er usikkert," hedder det.

De to parter, der står bag stævningen er den amerikanske stat og Federal Retirement Thrift Investment Board, der har ansvaret for en af de største statslige amerikanske pensionskasser.

Søgsmålet er foreløbigt officielt kun anlagt med et krav på 10 mio. kr., men Børsen erfarer, at beløbet som minimum ventes at stige til et stort trecifret millionbeløb.

Danske Bank oplyser i den forbindelse, at koncernen senest i regnskabet for 2020 havde opgjort de samlede erstatningskrav til 12,4 mia. kr.

"Vi opdaterer enhver potentiel udvikling på kvartalsbasis, men summen af krav afviger ikke væsentligt fra allerede offentliggjorte tal," kommenterer banken.

"Eventualforpligtelserne relateret til civile aktionærers søgsmål og det relaterede beløb, der er beskrevet i dagens mediedækning, er en del af oplysningerne i vores årsrapport for 2020."

Danske Banks aktie faldt tirsdag med 7,5 pct. på nyheden om det amerikanske søgsmål.

Mere fra FinansWatch

Valgkampen var smal og hård - nu skal bestyrelsen i P+ have fokus på hele medlemsskaren

Uenighed er en del af et sundt medlemsdemokrati, men når man samles i en bestyrelseslokale er der ikke plads til særinteresser. I stedet skal fokus være på hele medlemsskaren. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i pensionskassen P+, Kim Duus, der efter en konfliktfyldt valgkamp til fire poster i pensionskassens bestyrelse nu skal have skabt fælles fodslag.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs