FinansWatch

Nationalbanken leverer største forsvar af kronen i et år

Foto: Peter Hove Olesen

Nationalbanken intervenerede i marts ved at købe valuta for 17 mia. kr. - og det er det største forsvar af den danske krone i et år, skriver cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre i en kommentar.

"For første gang i et år ser vi for alvor Nationalbanken på banen med intervention. Det er med god grund, da kronekursen har ligget til den klart styrkede side i en rum tid og fortsat gør det," skriver han i en kommentar.

Jeppe Juul Borre fremhæver samtidig, at det næppe er det sidste, vi har set fra Nationalbanken. Der vil komme flere interventioner, og i sidste ende kan det meget vel munde ud i en selvstændig dansk rentenedsættelse, mener han.

"En rentenedsættelse har dog lidt længere udsigter, men kan på ingen måde udelukkes bliver reaktionen indenfor de kommende måneder," fortsætter han.

Kronen er aktuelt 743,71 overfor euroen og ligger dermed i stærkeste niveau i omkring fire år.

I marts måned sidste lå kronen til den svækkede side. Her intervenerede Nationalbanken for knap 65 mio. kr. og hævede renten fra -0,75 pct. til -0,60 pct.

"Det bidrog til at få kronen på ret køl og tilbage mod pariteten. Sidenhen er kronestyrkelsen så fortsat ufortrødent til det aktuelt stærkeste niveau siden 2017, hvorfor vi nu taler om at salg af kroner og en potentiel rentenedsættelse," skriver Jeppe Juul Borre.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs