FinansWatch

Fed fastholder renten og tempoet i opkøbene

Centralbanken holder samtidig fast i tempoet i sine opkøb af obligationer på 120 mia. dollar om måneden.

Centralbankchef Jerome Powell. Den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), fastholdt onsdag som ventet sin toneangivende rente omkring nul efter bankens todagesmøde tirsdag og onsdag. | Foto: POOL New/REUTERS / X80003

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), fastholdt onsdag som ventet sin toneangivende rente omkring nul efter bankens todagesmøde tirsdag og onsdag.

Fed funds rate ligger derfor fortsat i intervallet mellem 0,0 og 0,25 pct.

"Federal Reserve er forpligtet til at bruge sit fulde udvalg af værktøjer til at støtte den amerikanske økonomi i denne udfordrende tid og derved fremme dets mål om maksimal beskæftigelses og prisstabilitet," hedder det.

"Udvalget besluttede at holde målområdet for fed funds rate på 0,0 til 0,25 pct. og forventer, at det vil være hensigtsmæssigt at fastholde dette målområde, indtil arbejdsmarkedsforholdene har nået niveauer, der er i overensstemmelse med udvalgets vurderinger af maksimal beskæftigelse, og inflation er steget til 2 pct. og er på vej til moderat at overstige 2 pct. i nogen tid."

Centralbanken holdt samtidig fast i tempoet i sine opkøb af obligationer, kvantitativ lempelse, på 120 mia. dollar om måneden.

"Derudover vil Federal Reserve fortsætte med at øge sine beholdninger af statsobligationer med mindst 80 mia. dollar per måned og realkreditobligationer med mindst 40 mia. dollar per måned, indtil der er gjort betydelige yderligere fremskridt hen imod udvalgets mål om maksimal beskæftigelse og prisstabilitet," skriver banken også.

Det var ingen overraskelse, at centralbanken fastholdt sin rekordlave rente. 109 af 109 adspurgte økonomer havde nemlig, ifølge Bloomberg News, ventet en uændret rente, ligesom handelen med fed funds future på forhånd indikerede en rente på 0,07 pct. - lidt under midtpunktet af det eksisterende interval.

Federal Reserve sænkede i marts sidste år, i begyndelsen af coronakrisen, over to gange sin rente med samlet 1,50 pct.point til omkring nul, der også var det samme lave niveau, som renten nåede i 2008, da finanskrisen var på sit højeste.

Samtidig indledte banken et storstilet opkøb af stats- og realkreditobligationer i USA for at holde markedsrenterne nede, så bankens egen lave rente kunne blive "transmitteret" ind i økonomien og samtidig sikre stabilitet i finansmarkedet. Siden marts sidste år har Federal Reserve købt op for mere end 3000 mia. dollar.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs