FinansWatch

HSBC overvejer at tage betaling for konti

Gratis bankkonti kan være fortid for kunder i HSBC med standardkonti.

Foto: HSBC PR

HSBC kan blive den første storbank i Storbritannien til at tage betaling for at holde konti i et forsøg på øge omsætningen i et finansielt miljø med lave renter.

Det skriver The Guardian.

Gratis bankkonti kan være fortid for kunder i HSBC med standardkonti, mens der ifølge HSBC's topchef, Noel Quinn, endnu ikke er planer om at tage betaling for basiskonti.

Omkring 14 pct. af Storbritannien - cirka 9,8 mio. briter - har konto i HSBC, viser tal fra banken fra sidste år ifølge The Guardian.

Selv om basiskonti fortsat vil være gratis, fortæller Noel Quinn, at man i banken vil gennemgå gebyrer og låneomkostninger på tværs af alle markeder for at sikre, at banken har en bæredygtig profitabilitet i fremtiden.

Noel Quinn siger til The Guardian, at overvejelserne skyldes de lave renter i Storbritannien, hvor renten siden marts har ligget på 0,1 pct., hvilket har begrænset bankens indtjeningsevne på både lån og realkredit.

"Hvad vi er nødt til at gøre som en institution, er at se på måder, hvor vores omsætning kan vokse i et miljø med lave renter," skriver banken.

Beslutningen om at tage betaling for standardkonti er kontroversiel i Storbritannien, hvor det ikke er alment udbredt. HSBC tager dog betaling for konti i andre lande, hvor banken har forretning - heriblandt Canada, USA og Frankrig.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere