Fintechalliance indgiver høringssvar til ny strategi for digital finans

En gruppe danskbaserede fintechselskaber lader deres stemme høre i EU-Kommisionens arbejde på området for digital finans.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Selvom Dansk Fintech Alliance endnu ikke sidder med i det særlige EU-specialudvalg for den finansielle sektor, har man indgivet et høringssvar til EU's arbejde med udforme strategier inden for digital finans.

Dansk Fintech Alliance, der bl.a. inkluderer betalingsaktører og såkaldte tredjepartsudbydere, skriver, at man støtter EU-Kommissionens nye strategier, ambitioner og initiativer på det digitale finansområde og på betalingsområdet.

"(De er) fortsat - og dermed i naturlig forlængelse af netop EU-Kommissionens hidtidige fintech handlingsplan - baseret på de vigtige regulatoriske grundprincipper om teknologineutralitet, om ikke-diskriminerende level playing field og om samme aktiviteter, samme regulering (dvs. at den finansielle regulering tager udgangspunkt i selve de udøvede aktiviteter/betalingstjenester og ikke i de udøvende aktører/betalingsudbydere som sådan)," lyder det i høringssvaret.

Man kommer dog også mere flere opfordringer på finansområdet, bl.a. at både Danmark og EU-Kommissionen arbejder "for en regulatorisk modernisering af betalingsinfrastrukturadgangen og clearingadgangen, som sikrer betalingsinstitutterne (og e-penge-institutterne) en direkte og lige adgang hertil i stedet for den nuværende indirekte og konkurrencehæmmende adgang gennem pengeinstitutterne."

Man opfordrer bl.a. også til, at de danske myndighederne inviterer fintechalliancen til at deltage i forskellige fintech- og betalingsregulatoriske fora og udvalg.

I Dansk Fintech Alliance sidder bl.a. fintechselskabet Spiir og betalingsvirksomheden Clearhaus.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også