FinansWatch

Fed-chef ser markant vending i tredje kvartal og arbejdsløsheden falde

"Det tredje kvartal vil meget sandsynligt, lige efter det værste kvartal, blive det bedste kvartal gennem alle tider set ud fra et vækstperspektiv," vurderer James Bullard, chef for den amerikanske centralbank, Fed.

Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157

James Bullard, som er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserves (Fed), distrikt i St. Louis, regner med, at det nuværende andet kvartal vil være historisk ringe for væksten i USA, mens allerede tredje kvartal omvendt vil blive historisk godt. Samtidig venter han, at den rekordhøje arbejdsløshed vil falde under 10 pct. inden nytår.

"Væksten er lige nu formentlig det værste, den nogensinde har været," sagde James Bullard tirsdag på tv-stationen Fox Business, ifølge Bloomberg News, samtidig med, at han pegede på, at mange økonomer på Wall Street ser en sammentrækning af økonomien i USA i andet kvartal på op mod 40 pct.

"Det tredje kvartal vil meget sandsynligt, lige efter det værste kvartal, blive det bedste kvartal gennem alle tider set ud fra et vækstperspektiv," sagde han også.

Den amerikanske arbejdsløshed startede 2020 i nærheden af sin historiske bund. I februar var den på 3,5 pct., mens coronakrisen fik den til at stige i marts til 4,4 pct., inden den eksploderede til 14,7 pct. i april.

De ugentligt ledighedstal peger imidlertid på, at arbejdsløsheden endnu ikke har toppet, og James Bullard har tidligere spået, at den kan nå op i 20-25 pct. Han ser dog, at den hurtigt vil vende snuden nedad igen.

"Jeg tror, vi vil være under tocifrede tal inden nytår," sagde han tirsdag til Fox Business.

Risikoen er dog, at nedlukningerne i USA, hvor alle 50 delstater ellers har påbegyndt en genåbning, varer for længe.

"Hvad man risikerer her er, at det morfer ind i en finansiel krise, hvilket gør tingene meget værre, og det morfer ind i scenario med depression."

 

Fed-direktør: 2021 kan blive et stort år for USA

Fed-chef advarer om masser af konkurser

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere