FinansWatch

Trods store nedskrivninger og underskud er bankerne rustet til at tackle coronakrisen

Danske banker og realkreditinstitutter er polstret godt, når det kommer til at hjælpe virksomheder og husholdninger under coronakrisen. Også selv om årets første kvartal har budt på nedskrivninger og et samlet underskud, viser ny analyse.

Økonomisk direktør i Finans Danmark, Jakob Legård Jakobsen, fremhæver i ny analyse, at bankerne er solidt placeret til at tackle konsekvenserne af corona.

Danske kreditinstitutter har siden finanskrisen øget mængden samt kvaliteten af kapital, der i dag udgør en stærk modstandskraft mod tab.

Det sikrer, at de danske banker og realkreditinstitutter kan hjælpe virksomheder og husholdninger gennem coronakrisen, trods årets første tre måneder som bød på nedskrivninger og underskud.

Det viser en ny analyse, som brancheorganisationen Finans Danmark har lavet.

"Den store kapitalopbygning de senere år betyder, at bankerne allerede før den aktuelle coronakrise stod på et solidt fundament, og det gør – i kombination med de offentlige hjælpepakker – at bankerne i dag faktisk er i stand til at hjælpe de fleste virksomheder og husholdninger, som er kommet i problemer, uden at bankerne af den grund bliver væsentligt udfordret på deres kapital," siger Jakob Legård Jakobsen, økonomisk direktør i Finans Danmark, ifølge en pressemeddelelse.

Han peger samtidig på, at bankerne er rustet til et endnu større økonomisk tilbageslag, end det aktuelt forventes i kølvandet på coronakrisen.

Det skyldes blandt andet, at alle økonomiske prognoser forudser, at dansk økonomi vender tilbage til positiv økonomisk vækst i 2021. Samtidig betyder hjælpepakkerne, at gennemslaget fra lavere BNP-vækst til tab på udlån er mindre, end hvad der traditionelt antages i stresstest.

"Vores analyse viser, at de store såkaldte SIFI-banker fortsat er så velpolstrede med kapital, at de ikke vil få problemer med at leve op til kapitalkravene med de forventninger, der pt. er til coronakrisens økonomiske forløb, også selvom bankerne vil få betydelige tab på deres udlån," siger Jakob Legård Jakobsen.

Bankchef efter coronaramt regnskab: "Krisen giver lidt ridser i lakken ude på forskærmen. Men bilen er ikke totalskadet"

Finanssektoren har fået flere arbejdsløse og forbund frygter yderligere stigning

Nationalbanken bakker op om fælles hvidvasktilsyn i EU

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere