Tidligere Danske Bank-topfolk går sammen i nyt rådgivningssats

Flere kendte ansigter i den finansielle sektor, herunder tidligere topfolk i Danske Bank, går nu sammen om et nyt rådgivningstilbud målrettet danske banker og deres ledelser. De vil rådgive om en bred vifte af områder inden for bankdrift.
Jesper Nielsen (tv) og Jens Peter Leschly Neergaard (th) | Foto: PR
Jesper Nielsen (tv) og Jens Peter Leschly Neergaard (th) | Foto: PR

"By Bankers" hedder en ny rådgivningsenhed i den danske bankverden.

Holdkortet tæller flere kendte ansigter fra den danske finansindustri, bl.a. er en række tidligere chefer fra Danske Bank med om bord.

Det drejer sig bl.a. om bankens tidligere midlertidige topchef, Jesper Nielsen, og chef for Danske Bank International og Danske Markets, Jens Peter Leschly Neergaard.

Det oplyser de over for FinansWatch.

"Vi har en stor passion for banking og en stor kærlighed til sektoren. Vi vil gerne hjælpe bankerne med at komme godt igennem de udfordringer, som de står over for, ikke mindst nu under coronakrisen," siger Jens Peter Leschly Neergaard, der til daglig er partner i family office-selskabet Leschly & Neergaard, til FinansWatch.

Indtil videre ligger rådgivningsenheden i Leschly & Neergaard.

Jesper Nielsen supplerer:

"Man skal hjælpe, hvor man kan og jeg er overbevist om, at vores samlede erfaring kan skabe værdi i en række sammenhænge. Derudover er det da sjovt at mødes og arbejde sammen med en række gamle kollegaer ved siden af mine øvrige rådgivningsopgaver," lyder det over for FinansWatch.

Flere folk har fortid i Danske Bank

Ud over Jesper Nielsen og Jens Peter Leschly Neergaard tæller "By Bankers" foreløbig tre andre rådgivere, men flere finanspersoner er på vej ind.

De tre er Lotte Mollerup van Hauen, der arbejder som professionelt bestyrelsesmedlem i flere finansvirksomheder, Henrik Hoffmann, som bl.a. er tidligere kreditchef i Danske Bank, samt Søren Kølle Christensen, som også har en mangeårig fortid i Danske Bank, senest som chef for Danske Banks afdeling for markeds- og likviditetsrisiko.

De fem finanspersoner kommer til at tage opgaver ind løbende i By Bankers og vil i de konkrete tilfælde stille med de personer, der er relavente for en given opgave, mens alle fortsat vil varetage deres øvrige respektive jobfunktioner og bestyrelsesposter.

I By Bankers vil de bl.a. hjælpe topledelser og bestyrelser med strategisk sparring, ligesom man vil udføre opgaver inden for risikostyring, kreditrisiko, optimering af kapitalmodeller, compliance, hvidvask samt it- og infrastruktur, og det vil foregå både inden for privat-, erhvervs- og investeringsenhederne i en bank.

"Vi repræsenterer en bred kompetenceflade og kan hjælpe med stort set alt, der foregår i en bankforretning. Vi har tilsammen over 100 års erfaring med bankdrift både i Danmark og internationalt. Derudover har vi et stort netværk, som vi også kan bringe i spil i det omfang, der er brug for andre kompetencer," siger Jens Peter Leschly Neergaard.

Nye kapitalkrav kommer til at ramme hårdt 

Baggrunden for tiltaget er, at landets banker står foran nogle historisk store udfordringer.

"Den verden, vi ser ind i, byder på meget store udfordringer for bankernes forretningsmodel. Og de udfordringer, som bankerne havde før coronakrisen, er nu blevet forstærket på grund af krisen," siger Jens Peter Leschly Neergaard.

"Det er næsten lige meget, hvor man kigger hen, så er der udfordringer for bankerne. Rentekurven gør, at transitionsmekanismen ikke er særligt profitabel længere. Efter finanskrisen er der kommet en masse ny regulering, som måske skifter karakter, men ikke løjer af lige foreløbig. Det bliver ikke nemmere at være bank," siger han.

Han peger som eksempel på, at de kommende Basel 4-krav, der for nylig blev udskudt med et år, kommer til at ramme danske banker "uforholdsmæssigt hårdt."

"Det skyldes, at kravene kommer til at have en meget negativ effekt på mellemstore virksomhedskunder, som fylder meget i Danmark på grund af den virksomhedsstruktur, vi har herhjemme. Der kender vi nogle geværgreb, som man kan foretage for at afbøde effekten," siger han.

Et andet område, hvor bankerne bliver udfordret, er på fintechscenen, siger Jens Peter Leschly Neergaard med henvisning til de nye finansteknologiske virksomheder, som pibler frem.

"Selvom mange banker har en ambition om at være digitale og agile og tilpasse deres produkter hurtigere til kundernes behov, er de stadig fanget af, at de sidder på nogle relativt tunge og ufleksible it-platforme," siger han.

Dygtige medarbejdere

Ifølge Jens Peter Leschly Neergaard er en god nyhed dog, at talenterne er tilstede i bankerne i forhold til at komme igennem udfordringerne.

"For der er utroligt mange super dygtige folk i de danske banker," siger han.

"Og så er der en stor kundeloyalitet i bankerne. Mange danskere kan godt lide deres bank. Det er selvfølgelig positivt. Men det ændrer ikke på, at der er rigtig mange udfordringer, som vi gerne vil hjælpe med at håndtere."

Hvordan adskiller I jer fra andre typer af konsulenter?

"Vi har alle sammen arbejdet med eksterne konsulenter, så vi ved, hvad der er godt, og hvad der er mindre godt. Vi kommer med en indgående forståelse af lige præcis det danske bankvæsen og også med en stor kærlighed til sektoren," siger han.

"Vi er ikke sådan nogle fly by night-konsulenter, som sidder på en flyver mandag morgen og flyver hjem igen fredag aften til London. Vi vil være mere tilgængelige og langsigtede i vores partnerskaber med de danske banker. Vi vil gerne ses som venner af huset," tilføjer han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også