FinansWatch

Investeringsbanker ramt på indtægterne i første halvår

De 12 største velhaverbanker i USA og Europa tjente i første halvår 76,8 mia. dollar tilsammen, og det var et fald på 11 pct. i forhold til året før.

Foto: Deutsche Bank/PR

Investeringsbankerne oplevede i årets første seks måneder en tilbagegang i indtægterne til det laveste niveau i 13 år.

Det skriver Financial Times.

De 12 største velhaverbanker i USA og Europa tjente i første halvår 76,8 mia. dollar tilsammen, og det var et fald på 11 pct. i forhold til året før, og man skal altså helt tilbage til 2006 - før finanskrisen - for at finde så lavt et niveau, ifølge data fra Coalition.

På tværs af gruppen af investeringsbanker var faldet i indtægterne fra aktieforretningen størst med en tilbagegang på 17 pct. på baggrund af lavere efterspørgsel på derivater og mæglerydelser for hedgefonde.

De europæiske Mifid II-regler har også gjort det sværere og dyrere for bankerne, hvilket har udløst spekulationer om, at andre banker vil følge Deutsche Bank, som har besluttet sig for at afvikle sin forretning inden for aktieområdet.

Forretningerne inden for obligationer og råvarer så samtidig et indtægtsfald på 9 pct. i perioden, især som følge af lavere renter, mens indtægterne fra rådgivning i forbindelse med M&A faldt 8 pct.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere