FinansWatch

Investeringsbanker fyrer knap 30.000 på forringede forventninger

Der er gang i fyringsrunderne i den internationale finanssektor i 2019.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / Ritzau Scanpix

Flere investeringsbanker på verdensplan skærer i antallet af ansatte på grund af faldende rentesatser, svag handelsvolumen og automatisering. Antallet af annoncerede fyringer nærmer sig 30.000.

Det skriver Financial Times.

Investeringsbankerne tæller blandt andet HSBC, Barclays, Société Générale, Citigroup og Deutsche Bank, hvoraf sidstnævnte står for mere end halvdelen af jobnedskæringerne.

I New York er stillinger inden for råvaremarkederne samt værdipapirer faldet med omkring 2 pct. - svarende til omkring 2800 stillinger - ifølge arbejdsministeriet i New York.

Ledende bankansatte er under pres fra investorer, der ønsker besparelser for at værne om overskuddet.

"Forventningerne til omsætningen hos investeringsbankerne er tydeligt forværret," siger Andrew Lowe, der er bankanalytiker i Berenberg, til Financial Times.

"Det er svært at tjene penge som en investeringsbank i et marked med en rente i nul eller en negativ rente," fortsætter han.

Automatiseret handel, passive investeringsstrategier og konsolidering af handelsvolumen har i forvejen fjernet en del af bankernes indtjening. Nu presser yderligere automatisering på råvare- og obligationsmarkedet også.

Sidste år faldt indtjeningen hos de største banker fra fast indtjening samt handel med valuta og råvarer til samme niveau som i 2006, skriver Coalition ifølge Financial Times.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs