FinansWatch

ECB ser på nyt inflationsmål

ECB ser på et nyt mål for inflationen, siger kilder til Bloomberg News.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / Ritzau Scanpix

Den Europæiske Centralbank ser på et nyt mål for inflationen. Det siger kilder til Bloomberg News.

Et nyt inflationsmål hos Den Europæiske Centralbank ville kunne være med til at overtale de politikerne til at overveje finansielle stimuli over en længere periode, skulle bevæggrunden ifølge kilderne være.

Det bliver blandt andet diskuteret, om målet om en inflation "under men tæt på 2 pct." skal være gældende i tiden efter en krise.

Chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, er for en "symmetrisk" tilgang, hvilket betyder, at der er elastik i målet, så det både kan være under eller over de 2 pct., oplyser kilderne til Bloomberg News.

Forskere tvivler på negative indlånsrenter: Det er en prøveballon

Analytiker: Lagarde vil nok lægge sig tæt op ad Draghis politik 

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs