FinansWatch

Citigroup med bedre end ventet indtjening trods bump på aktiemarkedet

Banken slår analytikernes forventninger trods faldende indtægter fra aktiehandel.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Den amerikanske bank Citigroup har præsenteret en bedre indtjening i andet kvartal, end analytikerne havde regnet med. Det var på trods af, at indtægterne fra aktiehandel bakkede med 9 pct.

Det skriver Bloomberg News.

Den justerede indtjening per aktie endte på 1,83 dollar, hvor konsensus blandt analytikerne var 1,80 dollar per aktie. Den bedre end ventede indtjening er samtidig med til at få aktien til at stige med 0,7 pct. i formarkedet.

De fleste forretningsområder havde tilbagegang i indtægterne, men de samlede indtægter steg alligevel med 2 pct. på grund af en engangsindtægt på 350 mio. dollar. Det fik indtægterne til at stige til 18,8 mia. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 18,5 mia. dollar.

Indtægterne fra aktiehandel haltede efter på grund af lavere kundeaktivitet. Indtægter fra rentemarkedet bakkede med 4 pct., og indtægterne fra investeringsforretningen faldt med 10 pct. Det eneste forretningsområde med medvind var formueforvaltning, hvor indtægterne steg med 4 pct. til 2,44 mia. dollar, hvilket ramte præcist i midten af analytikernes skive.

Banken ønsker samtidig at sænke sine omkostninger, og Citigroups topchef, Michael Corbat, regner med, at banken kan spare 600 mio. dollar årligt, efter at banken har investeret i teknologi, som kan løse bankopgaver.

I regnskabet for andet kvartal lå de samlede omkostninger på 10,5 mia. dollar, hvilket var 2 pct. lavere end året før. Det var også 100 mio. lavere, end analytikerne havde spået.

HSBC skifter ud på direktørposten i USA 

Dansk finansvirksætter optaget i acceleratorprogram hos amerikansk storbank 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs