FinansWatch

Finansministeren undersøger muligheden for dansk skattely-liste

Som modtræk til en ufuldkommen skattelyliste fra EU, undersøger finansminister Kristian Jensen nu mulighederne for at lave en selvstændig og strengere dansk skattelyliste.

Finansminister Kristian Jensen. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Finansminister Kristian Jensen vil nu undersøge mulighederne for at lave en dansk sortliste over skattelylande, som et strengere supplement til hvad han kalder en ”ufuldkommen” EU-sortliste over skattely.

Det siger han til Radio 24syv.

"Jeg er i gang med at undersøge, hvad mulighederne er for en national skattelyliste, for at have skrappere kriterier end det man har på EU-plan," siger finansminister Kristian Jensen.

EU's ministerråd vedtog tirsdag en opdatering af listen over skattelylande, hvor skattely som Panama, Isle of Man og Jersey-øerne blev fjernet efter at have imødekommet kriterier fra EU. Listen har dog fået kritik for at have for slappe kriterier for, hvornår et land er et skattely, og for at se bort fra skattely i EU som Malta, Cypern og Luxembourg.

"Udfordringen er, at kravene til at komme af listen ikke er stærke nok, til hvad jeg ønsker. Og derfor fremhævede vi i går i debatten (i EU, red.) fra dansk side, at vi vil have stærkere krav og kriterier for at komme af skattelylisten," siger Kristian Jensen.

Enhedslisten har for tiden et lovforslag i behandling i Folketinget om netop en dansk skattelyliste som modtræk til EU’s.

"Vi har muligheden for at lave vores egen sortliste, hvor vi kan putte berygtede skattely som Panama på, men også hvor vi kan putte skattely inden for EU som Luxembourg, Malta, Cypern og Irland på den her liste, så vi får lagt et pres på de her lande og stoppet det svineri, at de koster os milliarder," siger Enhedslistens Europaråds-ordfører Nikolaj Villumsen til Radio24syv.

Forslaget skal andenbehandles i Folketinget på tirsdag, men Kristian Jensen og Venstre vil trods udmeldingen alligevel stemme nej til forslaget.

"Jeg stemmer nej, for jeg er ikke klar til beslutningen nu. Men jeg er i gang med at undersøge, hvorvidt der er en værdi i at få en national liste, og hvilken værdi man har fået i andre lande af en national liste," siger finansministeren til Radio24syv.

(DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF RADIO24SYV)

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs