FinansWatch

Nationalbanken har stort millionkrav på Klaus Riskær

Klaus Riskær Pedersen, der stiller op til Folketinget, skylder blandt andet Nationalbanken, Sydbank og Danske Bank store millionbeløb, skriver Berlingske.

Klaus Riskær Pedersen

Forretningsmanden Klaus Riskær Pedersen, der stiller op til Folketinget for et parti under sit eget navn, har i forbindelse med sit konkursbo store gældsposter til flere spillere i den finansielle sektor. Det skriver Berlingske.

Ifølge avisen skylder Klaus Riskær Pedersen blandt andet Nationalbanken og Danske Bank hver knap 26 mio. kr. og Sydbank 26 mio. kr. Det er i hvert fald det, som Nationalbanken og virksomhederne selv har opgjort kravene til. Han skylder også SKAT cirka 4 mio. kr., skriver avisen.

Når Nationalbanken er endt som kreditor i konkursboet, er  det, fordi en af hans tidligere forretninger var finansieret af en række banker, som krakkede i 1993, og på det tidspunkt eksisterede oprydningsselskabet Finansiel Stabilitet ikke.

Derudover har blandt andet Forstædernes Bank/Nykredit og Kreditafdelingen/ASE et krav mod ham på 27,5 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs