FinansWatch

Stor amerikansk bankfusion på vej: Får værdi på 66 mia. dollar

To amerikanske banker er på vej til at fusionere og vil få en anslået værdi på cirka 430 mia. kr.

Foto: Colourbox

De amerikanske banker BB&T og Suntrust, der er blandt de største i det sydøstlige USA, offentliggjorde torsdag en fusion bankerne imellem, der vil skabe et nyt finanshus med en anslået værdi på 66 mia. dollar - svarende til ca. 430 mia. kr.

Det er den største banksammenlægning siden finanskrisen, skriver Financial Times.

Helt konkret vil BB&T opkøbe Suntrust for et beløb i omegnen af 28 mia. dollar, og med sammensmeltningen vil skabe en enhed med aktiver for 442 mia. dollar og bankindskud for 324 mia. dollar.

Det vil gøre banken til den sjettestørste i USA målt på aktiver.

BB&T/Suntrusts låneportefølje vil med fusionen udgøre 301 mia. dollar - svarende til omkring en tredjedel af låneporteføljen hos de amerikanske storbanker JPMorgan Chase og Wells Fargo - men vil målt på egenkapital overhale internationale banker som franske BNP Paribas og japanske Mizuho målt på egenkapital.

Aftalen kan blive et vendepunkt for den amerikanske bankindustri, der før har afholdt sig fra større transaktioner af frygt for indblanding fra lovgiverne under ledelse af den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

 

 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs