FinansWatch

Finanslobbyer skeptiske over for skærpet ansvar til bankledelser

Interesseorganisationerne for landets banker har en vis forståelse for de politiske reaktioner efter det for mange politikere skuffende retsopgør oven på finanskrisen. Men både Finans Danmark og Lokale Pengeinstitutter er skeptiske over for udmeldinger om særskilt at skærpe ansvarsnormen for bankledelser.

Jan Kondrup, adm. direktør for Lokale Pengeinstitutter | Foto: Lokale Pengeinstitutter

Det huer på ingen måde landets banklobbyforeninger, at flere politiske partier i øjeblikket diskuterer, om man skal skærpe ansvarsnormen særskilt for ledelserne i landets banker. Således foreslog både S og SF en sådan ændring torsdag morgen hos FinansWatch.

Kjeld Gosvig-Jensen, som er juridisk direktør i Finans Danmark, udtaler i et skriftligt svar til FinansWatch, at man har forståelse for frustrationen over, at det ikke i større omfang er lykkedes at placere et mere overordnet ansvar for de bankkrak, man så under finanskrisen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs