FinansWatch

Danskerne er mindre tilfredse med deres investeringsrådgivning

En undersøgelse fra Finans Danmark viser, at danskerne er blevet mindre tilfredse med den investeringsrådgivning, de får. Brancheorganisationen kommer med et bud på en forklaring på udviklingen.

Birgitte Søgaard Holm, direktør, Investering og opsparing i Finans Danmark. | Foto: PR

Danskerne efterspørger mere investeringsrådgivning, og samtidig er de mindre tilfredse med den rådgivning, de får. Det er resultatet af en undersøgelse, som brancheorganisationen, Finans Danmark, gennemfører hvert andet år. Det skriver Berlingske Business. Men ifølge Finans Danmark skyldes utilfredsheden ikke umiddelbart, at rådgivningen er for dårlig.

"Vi noterer os, at der er en vigende tendens i tilfredsheden med rådgivningen. En forklaring på det kan være den store fokus på investeringsomkostningerne, og så har 2018 jo været et svært investeringsår," siger Birgitte Søgaard Holm, direktør, Investering og opsparing i Finans Danmark.

Årsagen til, at danskerne efterspørger mere rådgivning, kan ifølge Birgitte Søgaard Holm skyldes, at der er kommet flere investorer, som er over 65 år, og de kan have brug for mere rådgivning.

Rundspørgen, der er udført af Gallup, viser, at der grundlæggende er høj tilfredshed med de råd, som kunderne får i banken, mens en større andel af "gør-det-selv- investorerne", mener, at de får for lidt information.

Investorer tabte milliarder på bankernes rådgivning i 2018 

Misvisende nøgletal hos investeringsforeninger møder kritik 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs