FinansWatch

Morgan Stanley: Både anbefaling og kursmål skæres hos Danske Bank

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley skærer anbefalingen af Danske Bank til "ligevægt" fra "overvægt," viser data fra Bloomberg News.

Foto: PR Danske Bank

Kursmålet er samtidig filet ned til 203 kr. fra 238 kr.

Danske Bank har ikke formået at bringe klarhed og gennemsigtighed frem vedrørende selskabets hvidvasksag i Estland og risikoen for bøder, skriver Morgan Stanley i et notat ifølge nyhedsbureauet.

Morgan Stanley vurderer, at hvidvaskrapporten indikerer, at det tager længere tid end tidligere ventet, før der kommer en løsning på sagen.

Finanshuset skønner, at Danske Bank kan absorbere en samlet bødestørrelse på 1,8-3,0 mia. dollar (11,5-19,3 mia. kr.) og samtidig fortsat leve op til kapitalkravene.

Mandag steg aktien i Danske Bank med 0,4 pct. til 169,45 kr.

Det skete sideløbende med, at Danske Bank kunne fortælle, at den har har fundet en midlertidig afløser for Thomas F. Borgen, der er blevet fritstillet og fratræder sin stilling som administrerende direktør hos banken i kølvandet af hvidvasksagen.

Det er Jesper Nielsen, chef for Banking DK, der midlertidigt overtager positionen som topchef for Danmarks største bank.

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs