FinansWatch

Professorer kritiserer revisionshuse for at overse hvidvaskskandalen i Danske Bank

Ifølge to professorer med indsigt i revision og regnskabsvæsen burde de store revisionshuse, som var sat til at finkæmme Danske Banks regnskaber, have spottet, at noget var galt i filialen i Estland.

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/ Ritzau Scanpix

Danske Banks årsregnskaber har kunnet afslører, at filialen i Estland var en rigtig god forretning for moderkoncernen. Det burde have fået alarmklokkerne til at ringe hos de revisionshuse, der var sat til at gennemgå regnskaberne, lyder det fra to professorer over for Berlingske.

"Når en så væsentlig del af bankens indtjening kommer fra en lille estisk filial, burde det have fået både bankens interne revisorer og den eksterne revisor til at tænke: Det var dog utroligt, at Danske Bank kan tjene så meget der," siger Bent Warming-Rasmussen, professor i revision ved Syddansk Universitet til Berlingske og fastslår, at denne stærke indikator for uregelmæssigheder burde være blevet undersøgt nærmere af revisorerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs