ECB søger ny chef for fælles tilsynsmekanisme

Eurozonens tilsynschef Danièle Nuoy afslutter snart sin embedsperiode, og ECB har nu slået jobbet op. Der kan blandt andet være to italienere i spil.
Foto: /ritzau/AP/Michael Probst
Foto: /ritzau/AP/Michael Probst

BRUXELLES

Ved årsskiftet skal Eurozonens Fælles Tilsynsmekanisme have ny chef, og den Europæiske Centralbank har netop slået stillingen op.

Tilsynsmekanismen, der i EU-sprog bare bliver kaldt SSM, er et fælles banktilsyn for hele eurozonen, og det arbejder tæt sammen med de nationale tilsyn om at holde øje med bankerne.

Dens nuværende chef, Danièle Nuoy, forlader posten, fordi hendes embedsperiode udløber, og der er allerede nu spekulationer om, hvem der kommer til at overtage, skriver Financial Times.

Udover at skulle håndtere briternes farvel til EU vil den kommende tilsynschef også få relativt stort fokus på Italien, hvor banksektoren stadig er tynget af mange dårlige lån.

Og ifølge avisen er det en af grundene til, at to italienere er i spil til posten. Den ene er Andrea Enria, som i dag er formand for EU's banktilsyn, EBA. Den anden er Ignazio Angeloni, som allerede er medlem af SSM's bestyrelse.

Irland har dog også en kandidat i spil, skriver avisen. Vicedirektør i den irske centralbank, Sharon Donnery, kan også være et bud på en afløser for Danièle Nuoy, men som altid i EU er nationalitet også en faktor, når der skal besættes stillinger, og hendes chef, Philip Lane, skulle angiveligt have appetit på at blive ny cheføkonom i ECB.

Skulle man have interesse i at søge stillingen, skal ansøgningen falde inden udgangen af august. I oktober stemmer styrelsesrådet i ECB så om, hvilken kandidat som skal have dets anbefaling, og det skal så godkendes af Europa-Parlamentet og ministerrådet i henholdsvis november og december.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også