FinansWatch

Britisk økonom udsender krisevarsel efter stort dyk i bankaktier

En britisk økonom har for første gang siden 2009 udsendt en advarsel om en mulig økonomisk nedtur efter store kursfald i de største globale banker, skriver Børsen.

De store globale bankaktier har oplevet massive fald, og det får nu en britisk økonom til at udsende den første "Black Swan Alert" siden finanskrisen i 2009. Det vil sige en advarsel om en uforudset begivenhed, der kan udløse en ny global krise. Det skriver Børsen.

Der er tale om Ian Harnett, direktør for global strategi hos Absolute Strategy Research i London, som henviser til, at de globale Sifi-banker, altså systemisk vigtige banker, mellem 26. januar og 31. maj har mistet 18 pct. af deres samlede markedsværdi, ca. 800 mia. dollar. Eksempelvis er Nordea faldet med 28 pct., mens Deutsche Bank er faldet med 44 pct.

"Omfanget og dybden af svagheden i Sifi'er indikerer, at det sandsynligvis er et tegn på bred global finansiel stress," lyder det fra Ian Harnett.

Han udtaler videre, at han frygter, at hvis Den Europæiske Central ignorerer advarselssignalerne fra franske og tyske banker, kan dens planlagte opstramning af pengepolitikken få "betydelige konsekvenser."

Nordens storbanker upopulære hos investorerne

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere