FinansWatch

Ny tilsynsformand ser hvidvasktiltag som vigtigste udfordring

Finanstilsynets nye formand, David Lando, mener, at udrulningen af tilsynets nye hvidvasktiltag er årets vigtigste udfordring, skriver Børsen.

Finanstilsynets nye formand, David Lando Foto: CBS

For Finanstilsynets nye formand, professor på CBS og tidligere næstformand i tilsynet, David Lando, er nye tiltag på hvidvaskområdet den vigtigste udfordring i år. Det skriver Børsen.

Finanstilsynet arbejder således på at øge kontrollen af området og have flere medarbejdere til at undersøge hvidvask.

"Det er et vigtigt område og et område, hvor vi har fået tilført flere ressourcer. At få hele hvidvaskplanen rullet ud om, hvordan vi kører hvidvask i tilsynet, er noget, vi fokuserer meget på i 2018," siger David Landbo.

Lando blev i sidste uge udnævnt til ny formand, efter at den tidligere indehaver af posten, Henrik Ramlau-Hansen, i begyndelsen af maj trak sig. Det skyldtes Ramlaus fortid i Danske Bank-ledelsen, som i en rapport fra netop tilsynet fik stor kritik for håndteringen af hvidvask i bankens estiske filial.

Højt respekteret kreditekspert ny formand for Finanstilsynet

Ramlaus erstatning fundet: Finanstilsynet får ny formand

Forsiden lige nu

PFA-direktør forudser disruption - kig mod Wework

Spænd sikkerhedsselen, for der er store forandringer forude i markedet for ejendomsadministratorer, siger pensionsdirektør, der selv henter inspiration i internationalt kontorfællesskab. Administrator nikker genkendende og forbereder sig på efterspørgsel på en række ekstra services som tøjvask og mad hjem fra jobbet.

Nydeligt kvartalsregnskab fra Nordea

Nordea leverede i andet kvartal en bundlinje, som var godt 5 pct. bedre end forventet, og leverede stort set som forventet på de øvrige regnskabstal. Banken fastholder også forventningerne til 2018. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere