FinansWatch

Lollands Bank indfrier lån - og optager mindre og billigere alternativ

Lollands Bank har efter at have fået Finanstilsynets tilladelse indfriet et ansvarligt lån på 25 mio. kr.

Foto: Steffen Moses

Lollands Bank indfrier et ansvarligt lån på 25 mio. kr. efter at have modtaget Finanstilsynets tilladelse til at gøre det. Omvendt optages et nyt og billigere lån på 10 mio. kr.

Det gamle lån er forrentet med Cibor3 med tillæg af et kreditspænd på 7,5 pct. pro anno. Lånet blev optaget den 17. april 2013 og indfries den 17. april 2018 til kurs pari.

Finanstilsynet har i samme ombæring givet grønt lyst til, at det indfriede ansvarlige lån erstattes med et nyt ansvarligt lån på 10 mio. kr. til en rentesats på 5 pct. pro anno. Det lån får en løbetid på ti år, men kan indfries efter halvdelen.

Ændringen betyder, at bankens kapitalprocent vil falde med cirka 0,5 pct.point i forhold til den opgjorde kapitalprocent per 31. december 2017 på 17,5 pct.

 

/ritzau/FINANS

Landbobank er igen den mest profitable

Trods fremgang: Flere banker holder igen med udbytter og gør klar til nye kapitalkrav

Forsiden lige nu

Regering fraviger egne principper med ny hvidvaskstramning

Regeringen indførte for et par år siden en række principper som et opgør mod såkaldt overimplementering af EU-regler. Men med udsigt til nye stramninger på hvidvaskområdet står Danmark til at få nogle af de strengeste regler på området i EU. Trods EU-skepsis og generel bekymring for overimplementering ser Dansk Folkeparti intet problem i at gå længere end andre lande (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere