FinansWatch

Rygter om kontanters død er overdrevet

Selvom kryptovaluta, mobiltelefoner og kontaktløs betaling har taget fart, er mængden af kontanter steget fra 7 pct. af global BNP i 2000 til 9 pct. i 2016, viser ny rapport. Det skriver The Independent.

Foto: Colourbox

Selvom mange har erklæret, at traditionelle kontanter er ved at uddø, var der flere kontanter i omløb i 2016 sammenlignet med seks år tidligere. Det viser en undersøgelse fra Bank for International Settlements, skriver The Independent.

Analysen viser, at mens antallet af hæveautomater har været stabilt i udviklede lande, har især Kina og Rusland oplevet en stigning.

"Kontanternes overlevelsesevne som en social institution minder os om vigtigheden i at forstå penges økonomiske funktioner, som går udover nyskabelser inden for teknologien," siger Hyon Song Shin, der er økonomisk rådgiver ved Bank for International Settlements, til The Guardian.

På trods af den stigende mængde kontanter er andelen af betalinger med betalingskort steget fra 13 pct. af BNP i 2000 til 25 pct. i 2016.

Robot fra Danske Bank hjælper hjemløse med penge i en fart

Klumme: De nye kontanter i det kontantløse samfund

Forsiden lige nu

Storbank sælger seks cityejendomme i København

I en trecifret millionhandel har Jyske Bank aftalt at sælge seks københavnske ejendomme, som blev sat til salg i marts, erfarer EjendomsWatch. Den obligatoriske tilbudspligt til ejendommenes lejere er dog en joker i transaktionen. Topchef Anders Dam sendte selv salgsprospektet ud på Twitter. Køber udbygger sin milliardportefølje.

Rasmus Jarlov - en mand uden filter

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere