Bank of America: Danske Bank blandt svageste nordiske storbanker

Basel III vil efterlade Danske Bank som den næstsvagest kapitaliserede nordiske storbank, lyder det i en analyse fra Bank of America.
Foto: Jonas Pryner Andersen
Foto: Jonas Pryner Andersen

De kommende Basel III-regler kan betyde en skuffelse for Danske Banks aktionærer. Sådan lyder analysen i Bank of America Merrill Lynch, der i en spritny rapport regner sig frem til, at Danske under de kommende regler vil være den næstsvagest kapitaliserede af de største nordiske banker.

Og det får formentlig betydning for bankens vilje til at betale udbytte, lyder det fra den amerikanske storbank.

Beregninger på bankernes kernekapital efter Basel III viser ifølge BoA, at Danske bank er den næstsvagest kapitaliserede af de nordiske storbanker ud over norske DNB. Danske lander på 9,5 pct., 0,1 procentpoint foran DNB og 0,2 point bag Nordea.

Handelsbanken og SEB scorer 11,3 og 11,7 pct., mens Swedbank – i hvert fald frem til en automatisk konvertering svækker banken i foråret 2013 – scorer topplaceringen med 12,4 pct.

Og det regnestykke kan få konsekvenser for investorerne, vurderer den amerikanske storbank.

Godt kort i en optur

”Selv om vi ser de nordiske bankers kapitalisering som tilstrækkelig, så ser vi og en effekt af kapital for dividende-fastsættelsen, specielt for DNB, Danske Bank og Nordea,” skriver BoA-analytikerne, der sænker deres forventninger til alle tre bankers udbyttebetaling.

For Danske Bank rykker man vurderingen fra 80 øre pr. aktie til 50 øre. pr. aktie, hvilket ifølge analytikerne er 51 pct. under konkurrenternes konsensus.

DNB bliver rykket fra fire til to norske kroner og Nordea fra 30 svenske øre til 24. Også SEB bliver vurderet en smule lavere, med et fald fra to svenske kroner til 1 kr. og 80 øre. Handelsbanken og Swedbank går fri.

Amerikanerne vurderer dog samtidig, at Danske Bank er den af bankaktierne, der passer bedst i porteføljen, hvis man tror opturen er på vej.

"Vi anerkender, at den danske økonomi er inde i en svær periode, og at det faktum formentlig forhindrer en omfattende genvurdering af Danske Bank-aktien på den korte bane. (...) men vi ser alligevel Danske Bank som den bedste eksponering over for en genopretning af økonomien i den nordiske region," skriver bankanalytikerne, der har et prismål på 110 kr. på aktien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også