FinansWatch

Skals-direktør undrer sig lidt efter tilsynsbesøg

Sparekassen i Skals retter ind på en række områder, efter Finanstilsynets besøg. Men direktøren undrer sig over krav om domicil-nedskrivning.

Som det er kutyme, klapper også bankdirektør Henrik Jessen fra Sparekassen i Skals hælene sammen og accepterer anmærkningerne fra Finanstilsynet. Han ændrer også, bl.a. sammen med bestyrelsen, procedure på en række områder, men når det gælder en tvungen mernedskrivning på hovedsædet i Skals, så har han svært ved blot at stiltiende acceptere.

Til borsen.dk gør han opmærksom på, at ejendommen, der blev opført i perioden 2008-2010, og dengang værdifastsat til 30 mio. kr., allerede én gang er nedskrevet markant. Og sidenhen har der yderligere været en ekstern vurdering af domicilet, som mente at værdifastsættelsen omkring de 23-24 mio. kr. var i orden.

"Vi er overrasket over, at efter vi har haft en ekstern vurdering, at det så yderligere blev sat ned. Men begge dele har vi selvfølgeligt taget til efterretning,” siger han til borsen.dk.

"Jeg har valgt at tage det til efterretning. Og så sige, at det kan jeg jo godt leve med," siger direktør Henrik Jessen.

Der var også en række andre påbud til banken, som alle tages til efterretning og procedurerne rettes derfor til. Og bankdirektøren mener fortsat, at der solvensmæssigt er en fin overdækning, selvom det individuelle solvensbehov blev krævet løftet fra 10,8 – 13,2 pct., mens den faktiske solvens er 17 pct.

 

Tilsynet: Højere nedskrivninger i Skals

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere