FinansWatch

Desperat jagt på indtjening

Massefyringer og voldsomme stigninger i udlånsrenter og gebyrer præger landets banker. Det bliver værre endnu - og et sted i kulissen er det myndighederne og Finanstilsynet, der presser bankerne.

Jagten på indtjening er blevet livsvigtig for landets banker. Igen og igen er bankdirektørerne blevet skuffede over den svage udvikling i samfundsøkonomien, og de svageste pengeinstitutter frygter et besøg fra Finanstilsynet, som stadig strammer sine krav til bankerne. Nu væltes regningen over på kunderne via gebyrer og højere udlånsrenter, ligesom der skæres i medarbejderstaben.

For de største banker handler det alt sammen om den tillid, der giver mulighed for at låne penge billigt. I de seneste mange måneder er bankernes muligheder for at låne penge blevet stadigt dyrere, hvis de overhovedet eksisterer. Samtidig reklamerer de mest pressede pengeinstitutter med op til 3,75 pct. i indlånsrente. Derfor skal bankerne betale dyrt for at holde på deres kunder. Det får nu en række af topdirektørerne i Danmarks største banker til at advare om, at der kan være yderligere rentestigninger på vej.

Renteproblemet

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs