FinansWatch

Schroders finanshus: Sats på amerikanske banker

Fra topfolk hos internationale kapitalforvalter Schroders lyder rådet, at hvis man vil investere i banker, bør man vælge de amerikanske frem for de europæiske.

Det skriver Børsen.

"Hvis vi skal vælge mellem europæiske og amerikanske banker, så fortrækker vi de amerikanske. De er ganske enkelt mindre eksponeret i forhold til de problemer, økonomien står overfor lige nu - herunder i særdeleshed den europæiske gældskrise. Derfor ser de generelt mere attraktive ud end bankerne i Europa," siger Ken Lambden, chef for investering i globale aktier hos Schroders, til Børsen.

Fra det internationale finanshus Schroders i London lyder det, at hvis investorerne vil satse på optur i bankaktierne, bør de gå efter de amerikanske banker.

"I USA ramte kapitalproblemer tidligere. Derfor anser vi de amerikanske banker for at være positioneret bedre end de ikke-amerikanske. Men selvfølgelig er der stadig en risiko forbundet med de amerikanske banker," siger Joanna Shatney, chef for investering i amerikanske Large Cap-aktier hos Schroders, til Børsen.

De europæiske banker er under krisen faldet mere end 38 pct., viser Bloombergs bankindeks.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs