Saxo-stifter: Lad euroen kollapse

Jo hurtigere, vi slipper af med euroen, desto bedre, lyder det fra Saxo bank-stifter Lars Seier Christensen.
Foto: MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

Det bliver grimt at afvikle euroen, men det er også uundgåeligt, siger stifteren af Saxo Bank, Lars Seier Christensen, til Børsen.

”Det har altid været min vurdering, at euroen ikke ville kunne fungere på lang sigt. Der er alt for store forskelle imellem de enkelte lande i Europa, og Euroen tvinger dem til at føre en fælles rentepolitik, der som oftest vil være den forkerte for de enkelte lande. Det gavner ingen, og fjerner muligheden for national ansvarlighed og selvbestemmelse. For mig er det ikke borgerlig politik, men socialistisk centralisering,” siger Lars Seier Christensen, der ikke mener, at euroen kan reddes i den nuværende form.

”Der er ingen udvej for at redde Euroen i noget, der ligner dens nuværende form. Det er heller ikke ønskværdigt - jo hurtigere vi slipper af med den, jo bedre. Det bliver grimt at afvikle den, men kun værre af at udskyde det uundgåelige. Men naturligvis kan de europæiske økonomier reddes hvis de får friheden tilbage. Det kræver blot, at man i en lang årrække styrker væksten gennem skattelettelser og fjerner offentligt overforbrug,” siger han til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også