FinansWatch

Regnskab: Solide skridt frem for Diba

Et lille plus i tredje kvartal får Diba Bank til at tro på at man lander i den høje ende af intervallet for det forventede resultat.

2,1 mio. kr. efter skat. Sådan lyder facit for et tredje kvartal i Diba Bank, der blandt andet bød på lokalrivalen Max Banks krak.

Det lille overskud løfter Diba Bank til et resultat efter skat på 65,1 mio. kr.

Adm. direktør Petter Blondeau oplyser til FinansWatch, at renser man resultatet for engangsindtægten fra salget af Diba Forsikring til Købstædernes Forsikring i foråret, så ligger årsrresultat efter skat på en 20-25 mio. kr. Salget alene bidrager med lige under 90 mio. kr., mens en række udgifter trækker i den modsatte retning.

Man venter derfor stadig et basisresultatet mellem 40-50 mio. kr., hvor man lige nu ifølge Petter Blondeau regner med at lande i den høje ende af intervallet.

Banken fremhæver samtidig, at det er lykkedes at nedbringe driftsomkostningerne med 14 pct., og at sidste års indlånsunderskud på ca. 300 mio. kr. er blevet vekslet til et overskud på 145 mio.kr.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs