FinansWatch

Banker sælger ud af europæiske statsobligationer

Bankerne sælger stort ud af risikofyldte statsobligationer som de italienske.

Skærpede kapitalkrav har sat det europæiske marked for statsobligationer under pres, og bankerne sælger stort ud af risikofyldte statsobligationer som de italienske. Det skriver dagbladet Børsen.

Inden for det næste godt halve år skal bankernes kapitaldækning op på 9 pct. For at leve op til det krav og undgå store nedskrivninger, er bankerne begyndt at reducere beholdningerne af statsobligationer. Især attraktiviteten af de italienske statsobligationer har set bedre tider, og det pressede marked for statsobligationer har sendt renterne i vejret.

"Det italienske obligationsmarked er præget af illikviditet og høj volatilitet. Så når bankerne sælger ud i stor stil, så smadrer det jo markedet. Så de skal helst sælge stille og roligt ud, hvis det er det, de vil gøre, for ellers kan situationen forværres. Lige nu kommer der formentligt lidt ro på, når der kommer en ny regering. Men der kan meget let komme pres på igen, og så er det op til ECB at købe op, så renterne holdes nede," siger Jens Peter Sørensen, chefanalytiker i Danske Markets, til Børsen.

Senest lå den femårige italienske obligationsrente på rekordhøje 6,29 pct. på mandagens auktion. Også de spanske obligationsrenter har nærmet sig kritiske niveauer den seneste tid.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs