FinansWatch

”Lille luskeskat” koster pensionskunder dyrt

Regeringens forslag om en skat på investeringsomkostninger risikerer at dræne danske pensionskunders afkast med op til 1500 kr. om året, viser beregninger lavet af pensionsselskabet Skandia.

Regeringens forslag til en ny skat på investeringsomkostninger, der indtil nu har været fradragsberettiget, kan ifølge pensionsselskabet Skandia koste pensionsopsparerne 1500 kr. på afkastet årligt, hvis man har en mio. kr. stående på pensionsdepotet.

Det skriver Børsen.

Omkostningen kommer, fordi selskaberne skal bruge pengene på at betale skat frem for at få den forrentet.

”Set med kundernes øjne, så bliver det her meget svært at gennemskue, fordi det er en skat på noget, der foregår nede i pensionsselskabernes maskinrum. Kunderne vil kun opleve, at afkastet bliver lavere,” siger Nicolai Nielsen, chef for markedskommunikation i Skandia.

Hellere hæve PAL

Som reglerne er i dag, betaler pensionsselskaberne hvert år 15 pct. af investeringsafkastet i skat, den såkaldte PAL-skat. Og i PFA så man hellere, at man hævede den skat.

“Vi så hellere, at man lavede rene løsninger, som er til at forstå. Reelt set betyder metoden, at PAL-skatten bliver hævet fra 15 pct., fordi investeringsomkostningerne bliver skattepligtige, men det vil være meget svingende år for år, så jeg forstår ikke, hvorfor man ikke bare melder ud, at det er PAL-skatten, man ønsker at hæve,” siger adm. direktør i PFA Henrik Heideby til avisen.

Adm. direktør i AP Pension, Søren Dal Thomsen, kalder skatten for en ”lille luskeskat”, som ingen i branchen havde set komme.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs