FinansWatch

Avis: Danmark kan blive presset til ny bankstøtte

EU-diskussionerne om en nye statsgarantier til bankerne er langt mere vidtgående end hidtil oplyst, hvilket kan skade Danmarks muligheder for at lave en mere beskeden ordning.

EUs økonomi- og erhvervsministre arbejder på en ny statsstøtteordning til bankerne. Blandt planerne er et forslag, der i yderste konsekvens kan betyde, at danske skattekroner går direkte til nødlidende banker i andre lande. Det skriver Berlingske, der er i besiddelse af et EU-notat.

Ifølge Jesper Rangvid, professor i finansiering ved Copenhagen Business School, kan det blive svært for Danmark at stå uden for eller at lave en mere begrænset ordning.

”Hvis andre europæiske lande indfører eksplicitte statsgarantier, vil de danske banker stå endnu dårligere, hvis Danmark står udenfor. Jo mere vidtgående ordningen bliver i de andre EU-lande, jo sværere vil det blive for Danmark at stå udenfor,” siger han til avisen.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har tidligere sagt, at EUs finansministre kun drøfter frivillige og nationale ordninger, men erkender efter at have set notatet, at det ikke er tilfældet. Hun vurderer dog fortsat, at en fælleseuropæisk støtteordning er urealistisk.

”Fra dansk side har vi ingen ønsker om modeller med andet end nationale garantier,” siger hun.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs