FinansWatch

Regnskab: Lille fald i overskuddet hos Vordingborg Bank

Vordingborg Bank lander et resultat for de første tre måneder af 2011, der er en smule mindre end sidste års overskud. Opdateres

Vordingborg Bank har netop offentliggjort et regnskab, der på mange måder minder om det, der kom på samme tid sidste år.

På flere poster oplever banken dog en svag tilbagegang.

Resultatet før skat ender med et overskud på 4,5 mio. kr. – et fald fra 5,1 efter samme periode sidste år.

Efter skat er resultatet 3,3 mio. kr. mod 3,8 mio. kr. sidste år.

Fald i basisindtjening

I forhold til basisindtjeningen falder banken tilbage fra 13,0 mio. kr. til 10,4 mio. kr.

Ledelsen betegner resultatet som tilfredsstillende set i lyset af den økonomiske situation.

”Vi opnåede et tilfredsstillende resultat for de første 9 måneder af 2011, når vi tager de svære økonomiske vilkår i samfundet i betragtning. Resultatet før vores andel af sektorens betaling til indskydergarantifonden, blev på 6,6 mio. kr. Efter at have betalt 2,1 mio. kr. til indskydergarantifonden, blev resultatet før skat på 4,5 mio. kr.,” siger bankdirektør Ole Kühnel i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

Fastholder forventning

”Vi må notere os et fald i vores basisindtjening for de første 3 kvartaler, men vi forventer dog fortsat at kunne levere en basisindtjening på samme niveau som i 2010, og dermed leve op til vores udmeldinger til fondsbørsen i starten af året,” siger han.

Banken oplever også et lille fald i netto rente- og gebyrindtægterne, der er 55,2 mio. kr. mod 57,8 sidste år. Mens nedskrivningerne til gengæld går den rigtige vej for banken. Banken må nedskrive 6,3 mio. kr., mens det tal sidste år var 7,5 mio. kr.

Også det forretningsmæssige omfang er øget - både ind- og udlån stiger.

"Indlån udgør 871 mio. kr. hvilket er en stigning på knapt 20 mio. kr. i forhold til ultimo året. Udlån er i forhold til samme tidspunkt steget med 47 mio. kr. og udgør 944 mio. kr.," står der i regnskabet.

Banken fastholder sine forventninger til det samlede år og forventer dermed en basisindtjening i niveauet 16 til 18 mio. kr.

Opdateres

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs