FinansWatch

Regnskab: Kursreguleringer trækker ned hos Lån og Spar

Der er flere gode takter i regnskaber fra Lån og Spar Bank, der dog oplever et lille dyk i basisindtjeningen, hvilket skyldes åbningen af rådgivningscentre og etableringen af en erhvervsafdeling. Også stort fald i kursreguleringer. Opdateret.

Der er flere positive takter i regnskabet fra Lån og Spar Bank, der netop er blevet offentliggjort.

Netto rente- og gebyrindtægterne stiger, og nedskrivningerne falder, men basisindtjeningen før nedskrivninger tager et dyk på 3,5 mio. kr. til 73,8 mio. kr. Det skyldes blandt andet åbningen af nye rådgivningscentre og etableringen af en erhvervsafdeling.

Banken må dog også sluge et stort minus på posten kursreguleringer, der viser et minus på 8,0 mio. kr. mod et plus på 15 mio. kr. sidste år.

Tilfredsstillende

Det er med til at påvirke resultatet før skat, der for årets første tre kvartaler falder fra 64,7 mio. kr. sidste år til 31,4 mio. kr. i år.

Nedskrivninger falder fra 19,3 mio. kr. til 13,0 mio. kr. Det går også den rigtige vej for netto rente- og gebyrindtægterne, der stiger fra 349,2 mio. kr. sidste år til 376,6 mio. kr. i år.

Ledelsen betegner basisindtjeningen som tilfredsstillende.

Fastholder forventninger

"Bankens aktiviteter har udviklet sig positivt med kundetilgang og vækst i både udlån og indlån. Basisindtjeningen før nedskrivninger er bedre end forventet, og nedskrivningerne på udlån er fortsat meget lave," står der i regnskabet.

Det faldende resultat før skat er ledelsen dog ikke helt tilfreds med.

"Udgifter som følge af konkursen i Amagerbanken, Fjordbank Mors og Max Bank har imidlertid betydet, at Lån & Spar har realiseret et resultat før skat, som ledelsen anser for mindre tilfredsstillende," står der.

Banken fastholder forventningerne til helåret

Opdateret 12.51, blandt andet rubrik og underrubrik.

Mere fra FinansWatch

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs