Regnskab: Lollands Bank med lille minus

Banken ligger nogenlunde fladt i forhold til samme periode sidste år. På bunden er et plus på godt 20 mio. kr. vekslet til et minus på godt 2 mio. kr. Synderen er kursreguleringerne. (Opdateret)
Foto: Lollands Bank
Foto: Lollands Bank

Lollands Bank lander i tredje kvartal et resultat før skat på -2,1 mio. kr. Det er et markant fald fra +20,6 mio. kr. i samme periode 2010. Den store synder er negative kursreguleringer på 12,4 mio. kr. i år mod samlet gevinst på 8,4 mio. kr. samme periode sidste år.

Også tab og nedskrivninger på udlån og garantier trækker resultatet ned. Her er tallet 12,4 mio. kr. Det er dog en mindre forbedring i forhold til sidste år, hvor tallet var 14 mio. kr.  

Marginalt fald i indtægter

Netto rente- og gebyrindtægter viser et marginalt fald i forhold til sidste år. Tallet i år er 75,6 mio. kr. mod 76,3 mio. kr. i 2010. Dette skal dog korrigeres for modregnede tab på forpligtelser for Totalkreditlån med 2,0 mio. kr. mod 2,2 mio. kr. i samme periode sidste år. Således er netto rente- og gebyrindtægter sammenlignet med den tilsvarende post for samme periode sidste år faldet med 0,6 mio. kr.

Udlånet viser dog samtidig en mindre fremgang og er således øget til 1.193 mio. kr. fra 1.182 mio. kr. i forhold til 3. kvartal 2010.

Bankens solvens er nærmest uændret på 15,9 pct. i forhold til 16 pct. i 2010. Det individuelle solvensbehov er dog øget en smule fra 9,9 pct. til 10,4 i år.

”Vi troede, vi har kommet ud af finanskrisen, men der er altså stadig lidt, der ulmer. Det er især småentreprenører og håndværkere,” siger direktør Anders F. Møller til FinansWatch om det let stigende solvensbehov.

Fastholder forventninger

”For 2011 blev budgetteret med et resultat - før kursreguleringer - der ville blive bedre end 2010 resultatet. Dette fastholdes uændret. Efter kursreguleringer og nedskrivninger estimeres for hele året et positivt resultat,” står der i regnskabet.

I regnskabet er det også markant, at overdækningen i forhold til lovkrav om likviditet falder fra 211 pct. til 135. Forklaringen er dog udramatisk, forsikrer direktøren. Det skyldes et midlertidigt indlån på 75 mio. kr., der hele tiden har været planlagt til udbetaling i efteråret 2011, fortæller Anders F. Møller.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også