FinansWatch

Storbanker overvejer renteændring

Danmarks største banker - Danske Bank og Nordea - overvejer om de skal reducere kundernes rente.

Men det er langt fra sikkert, at Nationalbankens nedsættelse torsdag af såvel udlånsrenten, renten på indskudsbeviser som foliorenten kommer kunderne til gode.

"Det lægger pres på bankernes indtjening og det bliver sværere at forrente egenkapitalen," lyder det fra afdelingschef Anders Klinkby Madsen fra Danske Bank.

Anders Klinkby Madsen påpeger, at Nationalbankens rentenedsættelse under alle omstændigheder vil komme de boligejerne med rentetilpasningslån og Danske Prioritets lån til gode.

Også Nordea overvejer situationen.

"Vi har ikke taget nogen beslutning. Vi ser på det," siger informationsmedarbejder Bjarne Christensen.

Så sent som i slutningen af september hævede såvel Danske Bank som Nordea udlånsrenten til kunderne med 0,50 pct.point. Forhøjelsen begrundedes med skærpede krav fra myndigheder og investorer samt stigende finansieringsomkostninger på de finansielle markeder.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs