FinansWatch

Moody's: Fortsat sløje udsigter for danske banker

De danske banker står foran svære tider, konstaterer kreditvurderingsbureauet Moody's i en opdatering af sit syn på det danske bankvæsen.

"De vanskelige betingelser forværres af, at danske finansielle institutioner ligger under for fundingpres, primært fordi bankerne skal refinansiere deres statsgaranterede lån, der udløber i 2012-2013. Herudover betyder aktivernes faldende kvalitet, at nedskrivningerne på udlån forhøjes og overskuddene falder," forklarer Oscar Heemskerk, der er forfatter til rapporten om de danske banker, i en meddelelse.

Derfor fastholder Moody's sine negative udsigter for den danske banksektor.

Kreditvurderingsbureauet frygter, at der kan blive trængsel på fundingmarkedet i de kommende år, så selv sunde banker kun vil kunne hente penge til øgede renter.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs