FinansWatch

Regeringen foreslår ny bankdirektørskat

I finansloven, der fremlægges i dag, foreslår regeringen en lønsumsafgift på aktieaflønning i den finansielle sektor.

Regeringen formåede ikke at få indført bankskatten eller millionærskatten, men nu foreslår den en ny beskatning, der kombinerer de to.

I dag fremlægges finansloven, og ifølge Berlingske slipper bankdirektørerne ikke fri af nye skatter. Regeringen vil nemlig indføre en lønsumsafgift på aktieaflønning i finanssektoren.

Velhavende skal bidrage mere

Dermed skal den løn, der udbetales i aktier, beskattes på lige fod med den almindelige indtægt, hvilket ikke altid er tilfældet i dag.

"Det, der kendetegner denne regering, er, at vi også beder de mest velhavende mennesker i samfundet om at bidrage mere til, at økonomien hænger sammen. Det sikrer dette foreslag, samtidig med at det faktisk gør skattereglerne enklere," oplyser skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) til Berlingske.

Den nye afgift vil dog have en begrænset effekt, idet regeringen kun regner med et provenu på ti mio. kr.

Mens Enhedslisten vil skrue op for beskatningen i finansloven, kalder Liberal Alliances skatteordfører Ole Birk Olesen planen "vanvittig".

Finansordførerne: Bankskat er det glade vanvid  

Omdiskuteret skat kan brede sig

Ritzau: Bankskatten droppes også

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs