FinansWatch

Franske banker har behov for 8 mia euro i ny kapital

De franske banker har behov for en kapitalindsprøjtning på 8 mia. euro under den nye plan, EU har udstukket for at løse Europas gældskrise. Det siger Frankrigspremierminister Francois Fillon ifølge Bloomberg News.

Fillon siger samtidig, at bankerne ikke får behov for hjælp fra staten. Sektoren har frist til den 15. december til at offentliggøre en mere detaljeret plan for en kapitalforhøjelse. EU's plan for at løse gældskrisen omfatter en rekapitalisering af bankerne, så de opnår en kernekapitalprocent på 9.

De franske bankers eksponering mod Grækenland er relativt stor, og frygt, for at den franske stat kan komme i klemme og må yde sektoren støtte, afspejler sig onsdag i stigende renter på franske statsobligationer. Renten på den toneangivende, tiårige, franske statsobligation er ved 12.45-tiden steget 19 basispoint til 3,12 pct. Det tiårige tysk-franske rentespænd er udvidet 10 basispoint og sætter rekord med 127 basispoint.

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs