FinansWatch

Græsk afstemning reducerer Bankinvests aktiebeholdning

Bankinvest positionerer sig anderledes og flytter midler fra aktier over lange papirer i kølvandet på græske overvejelser om en folkeafstemning.

Bloomberg skriver, at kapitalforvalteren Bankinvest ændrer sin porteføljesammensætning i takt med at frygten stiger for, hvad en græsk folkeafstemning kan gøre ved den netop vedtagne redningspakke.

Den græske regeringschef meldte i går ud, at han kan se sig nødsaget til at sende aftalen til afstemning i befolkningen for at sikre sig det nødvendige demokratiske og parlamentariske rygstød, der kan få de nødvendige reformer igennem i de kommende år.

”Fra et demokratisk perspektiv er det svært at stille spørgsmålstegn ved Ppandreous beslutning. Men på trods af det er problemet om grækerne forstår, hvad der er på spil her,” skriver chefstrateg i Bankinvest, Frank Velling ifølge Bloomberg i et notat i dag.

”Vi tror fortsat på eurozonen og dens vilje og evne til at håndtere bank og gælds-krisen, selvom vi mener, at risikoen for ikke at lykkedes er steget,” skriver Frank Velling.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs