FinansWatch

Bønder skylder staten milliarder

Den danske stat bliver bank for stadigt flere store, kriseramte landbrugsbedrifter. Landmænd med en bankgæld på 2,2 mia. kr. er nu kunder i statens afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet.

Den danske stat er ved at blive storbank for kriseramte landbrugsbedrifter. Efter krakket i Fjordbank Mors er yderligere 60 kriseramte landbrugsbedrifter med en bankgæld på over 1,5 mia. kr. nu blevet kunder i statens afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet.

Jyske Bank overtog den 30. september 47.000 kunder fra Fjordbank Mors. I forbindelse med handlen efterlod Jyske Bank imidlertid 200 store engagementer i Fjordbank Mors.

Det viser sig nu, at denne gruppe indeholder mange landbrugsbedrifter.

"En gennemgang af engagementerne viser, at der er 60 landbrugskunder tilbage i Fjordbank Mors. Disse landmænd har en bankgæld til Fjordbank Mors på ca. 1,5 mia. kr. Dertil kommer, at nogle af landmændene også har gæld til andre banker," oplyser Henrik Bjerre-Nielsen, adm. direktør i Finansiel Stabilitet.

Sandsynligvis udgør realkreditlån ca. 60 pct. af gælden på de 60 landbrugsbedrifter. Et forsigtigt skøn vil dermed være, at de 60 landbrugsbedrifter har en realkreditgæld på ca. 3 mia. kr. og en bankgæld i niveauet 1,5-2,0 mia. kr.

 

Hjælp til alle

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs