FinansWatch

EU baner vej for endnu en dansk bankpakke

Den danske regering er klar til at overveje behovet for nye initiativer, hvis andre landes banker får statsgarantier, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

Regeringen er klar til at overveje endnu en bankpakke, når de nuværende garantier fra Bankpakke 2 udløber i 2012 og 2013. Det skriver Berlingske Business.

En del af EUs aftale går ud på at gennemføre en ny fælleseuropæisk garantiordning, så bankerne ikke bliver tvunget til at nedbringe deres udlån, fordi de ikke kan skaffe kapital, skriver avisen.

Fra erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) er meldingen, at man følger udviklingen.

”Der vil blive tale om frivillige ordninger besluttet nationalt, men således at lande, der vælger at indføre nye garantiordninger, skal følge et sæt af fælles principper, der vil blive fastlagt i den kommende tid," siger Ole Sohn og tilføjer:

"Regeringen vil naturligvis følge udviklingen nøje og løbende vurdere, om der er behov for nye initiativer, herunder om andre lande måtte beslutte at iværksætte sådanne garantiordninger."

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs