FinansWatch

Avis: Banker i barsk jagt på likvide kommanditister

Berlingskes ejendomstillæg fortæller historien om flere kommanditselskaber, hvor pressede banker forlanger lånene indfriet, selvom alle aftaler er overholdt og økonomien er kernesund.

Danske banker med en for høj ejendomseksponering tager de barske metoder i brug, når de skal nedbringe deres eksponering mod ejendomssektoren, skriver Berlingskes ejendomstillæg.

Humlen er, at kommanditselskaber er tæt forbundet med kommanditisternes privatøkonomi, som i mange tilfælde er ganske solid, hvorfor bankerne ser en mulighed for at ellers sikre lån kan indfries, og sikre banken den nødvendige slankning af lånebogen.

Avisen skriver om flere sager, hvor banker har truet med markant dyrere lån, hvis ikke lånene indfries, selvom alle aftaler er overholdt. Flere rådgivere bekræfter overfor Berlingske, at den normale metode er at true med dyrere vilkår, således at kommanditisterne tvinges over i en ny bank, fordi lønsomheden med en øget rentebyrde vil forsvinde ud af selskabet.

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs