FinansWatch

Sydeuropa skal bære største byrde i bankrekapitalisering

Det er bankerne i Sydeuropa, der skal bære den største byrde af den bankrekapitaliseringsplan for europæiske banker på 100 mia. euro, som ventes foreslået og vedtaget på onsdagens EU-topmøde.

Det skriver Bloomberg News.

 

Det er italienske, portugisiske og spanske banker, der kommer til at bære den største byrde i forbindelse med bankrekapitaliseringen, mens bankerne i de stærke eurolande Storbritannien, Tyskland og Frankrig slipper uden om. Bloomberg News citerer to anonyme kilder for oplysningerne.

 

EU overvejer at tvinge bankerne til at have en kernekapitalprocent på 9 i risikovægtede aktiver frem mod midten af 2012.

 

Italienske Unicredit, portugiske Banco Comercial Portugues og spanske Banco Bilbao Vizcaya Argentaria skulle være de tre banker med størst behov for kapitaltilførsel ifølge nyhedsbureauet.

 

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs