FinansWatch

Ugebrev: Tilsyn mangler at besøge svage banker

En række banker er gået uden om Finanstilsynets inspektioner.

Økonomisk Ugebrev har gennemgået Finanstilsynets besøgsliste for det seneste halvandet år, hvor der har været offentliggjort tilsynsredegørelser for erhvervsudlån. Finanstilsynet har ikke det seneste halvandet år kigget dybere i udlånsbøgerne med danske erhvervskunder hos bl.a. Danske Bank, Nordea Bank, Totalbanken, Hvidbjerg Bank, Sparekassen Lolland, Skjern Bank og Vestjysk Bank.

Det skriver ugebrevet.

Blandt de banker, hvor Finanstilsynet det seneste halvandet år har kigget nærmere på de større erhvervsudlån er blandt andet Sydbank, Jyske Bank, Ringkjøbing Landbobank, Aarhus Lokalbank, Sparekassen Faaborg, FIH, Alm. Brand Bank og Basisbank.

"Flere af Finanstilsynets tilsynsredegørelse viser, at der er overskuelig buffer i form af forskelle mellem solvensprocenten og solvensbehovet, som den stødpude banker har omkring nye tabshensættelser. Fortsætter nedturen i dansk økonomi kan denne buffer komme under angreb i de fleste banker med især erhvervsudlån," skriver ugebrevet.

Finanstilsynet oplyser, at myndigheden forventer at have været alle de svageste banker igennem i løbet af januar 2012.

(Ritzau Finans)

 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs