FinansWatch

Belgisk-fransk storbank nationaliseret

Efter længere tid med katastrofeblinket tændt har storbanken Dexia i dag godkendt en aftale om at sælge den belgiske del af banken til den belgiske stat.

Den belgiske del af storbanken Dexia er blevet nationaliseret. | Foto: GEERT VANDEN WIJNGAERT, AP

4 mia. euro. Så meget har den belgiske stat betalt for den belgiske del af storbanken Dexia. Det fremgår af en aftale, som bankens bestyrelse ifølge Wall Street Journal i dag har godkendt.

Dexia hører til de banker, der baserer en stor del af udlånsforretningen på kortfristet finansiering, og med den accelererende kreditkrise i den europæiske bankindustri har der været en voksende risiko for, at Dexia vil løbe tør for penge, så en redningspakke eller afvikling har været på dagsplanen i et stykke tid.

Aftalen giver endvidere bankens øverste chef mandat til at påbegynde salgsprocessen for bankens andre enheder, så som Dexia Asset Management og den tyrkiske enhed DenizBank.

Belgisk stat sluger tab

Dexia har oplyst, at aftalen om at sælge den belgiske enhed vil reducere koncernens balance med 144 mia. euro til 374 mia. euro. Dens vægtede risikobetonede aktiver vil falde med 45 mia. euro til 82 mia. euro, mens de kortsigtede finansieringsbehov reduceres med 160 mia. euro til 80 mia. euro.

En af de store bekymringer var bankens eksponering statsobligationer i Portugal, Irland, Italien, Grækenland og Spanien, og ifølge Dexia betyder salget, at denne eksponering falder med 9 mia. euro til 12 mia. euro.

Qatar kigger på Dexia Danmark

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs